Palvelut

Forecon tuottaa rakentamisen toimintaympäristön suhdannetietoa ja asiantuntijapalveluita sekä laskee ja ennakoi kysynnän muutoksia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä alan toimijoille päätöksentekoa varten.
 
Ennakoinnin lähtökohtana on kansainvälisen ja Suomen talouden sekä muiden toimintaympäristömuutosten (luottamukset, rahamarkkinat, tukitoimenpiteet, viranomaismääräykset, väestömuutokset jne.) seuranta ja niiden vaikutus rakentamisen eri sektoreille ja toimialoille.

Rakentamisen markkinoihin liittyvä palvelutarjonta:


Asiakkaat

 

Tekemämme selvitykset ja ennusteet palvelevat yhdyskunta-, kiinteistö- ja rakennusalan yritysten, näiden keskeisten sidosryhmien sekä viranomaisten tarpeita. Puolueettomana asiantuntijaorganisaationa olemme luotettava ja riippumaton yhteistyökumppani. Raporttimme ovat valtaosin asiakkaalle räätälöityjä ja luottamuksellisia, tehty vain tilaajan käyttöön.

Ennakointimallien kehittäminen alkoi VTT:llä yli 40 vuotta sitten betoniteräksen ja sementin käytön määrittämisellä. Toiminta on saavuttanut osaamisellaan laajan luottamuksen rakentamisen ennakoinnissa ja toimii puolueettomana asiantuntijatahona arvioitaessa suhdannetilannetta sekä sen vaikutuksia rakentamiseen ja tuoteteollisuuteen.