Pirkanmaan rakennusalan yritysten suhdannetilanne on heikentynyt vuoden takaisesta, ja tilanne on keskimääräistä heikompi. Suhdanneodotukset ovat varsin varovaiset; ensi vuonna suhdanteiden odotetaan pysyvän ennallaan. Korjaus- ja toimitilarakentaminen sekä Rantatunnelihanke kannattelevat rakentamista. Forecon ennakoi rakentamisen arvon Pirkanmaalla kasvavan tänä vuonna 1 ja ensi vuonna 3 prosenttia. Lukemat ovat koko maan lukemia positiivisemmat. Pirkanmaalaiset yritykset ennakoivat liikevaihdon ja henkilöstömäärän kasvavan ensi vuonna 1–2 prosenttia.

Alueen rakennusmarkkinoiden suhdannebarometrin tulokset perustuvat Tampereen ja sen ympäristökuntien yrityksille lokakuussa 2014 tehtyyn kyselyyn sekä rakentamisen ennusteet Foreconin asiantuntijoiden analyyseihin ja ennustemalleihin.

Pirkanmaan rakennusbarometri 2014–2015 on kahdeksastoista katsaus maakunnan rakennus ja kiinteistöalan suhdannenäkymiin.

Raportin tekemisen ovat rahoittaneet NCC, Rudus, Talonrakennusteollisuus ry, Tampereen Messut, Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan rakentajat PIRA ry.

Takaisin tiedotteisiin