Forecon Oy:n historia ja toiminta

Forecon Oy on rakennus­markkinoiden seurantaan ja markkinoihin keskittyvä yritys, joka on perustettu vuonna 2013. Vaikka olemme nuori yritys, juontaa historiamme 1970-luvulle asti, jolloin VTT:lle perustettiin rakentamisen markkinoiden seurantaan keskittynyt tutkimus­yksikkö. Toiminta ja valtaosa henkilöstöstä siirrettiin VTT:ltä Foreconille vuonna 2013, minkä jälkeen olemme jatkaneet VTT:llä aloitettua, pitkä­jänteistä rakentamisen seuranta- ja tutkimustyötä.

Suomen rakennus­markkinoiden lisäksi seuraamme myös Euroopan ja Baltian rakentamisen markkinoita. Olemme Suomen jäsen EUROCONSTRUCT-verkostossa, joka seuraa ja ennakoi Euroopan rakentamisen kehitystä.

Olemme osa Byggfakta Groupia ja sen rakentamisen market insight -palveluita tarjoavaa 4CastGroupia. Foreconilla on sisaryhtiöt Prognoscentret AB, Prognosesenteret AS ja Prognosecenteret, jotka ovat Ruotsin, Norjan ja Tanskan johtavat toimijat rakentamisen markkinaseurannassa.

             

Julkisen sektorin tutkimus­hankkeita ja liike­toiminnan kehitystä

Tavoitteemme on auttaa rakennus­alan yrityksiä kehittämään ja suuntaamaan liike­toimintaansa oikein. Olemme puolueeton toimija ja meidän tehtävämme on antaa yrityksille puolueetonta faktatietoa ja/tai rehellinen ulkopuolinen asiantuntija­näkemys. Edellisen sekä laajan toimintamme ansiosta koemme olevamme yhteis­kunnallisesti vaikuttava tutkimus­yksikkö. Siksi panostamme julkisen sektorin tutkimus­hankkeisiin, joissa korkeatasoisesta tutkija­osaamisestamme on vahva hyöty julkisen sektorin lisäksi koko rakennus­alalle ja yhteis­kunnalle.