Forecon Oy siirtyy osaksi ruotsalaista Byggfakta Groupia.

Byggfakta Group on rakennusalan informaatioyritys, joka on rakennusalan tietopalveluiden johtava tarjoaja Pohjoismaissa ja useassa Euroopan maassa. Byggafaktalla on yli 1 600 työntekijää 22 maassa ympäri maailmaa. Byggfakta Group on myös tuore pörssiyhtiö Tukholman pörssissä. Byggfakta Group omistaa Suomessa mm. RPT Byggfakta Oy:n.

Kauppa koskee koko Foreconin osakekantaa. Forecon jatkaa samalla nimellä itsenäisenä yhtiönä palveluiden tarjoamista kuten tähänkin saakka.

Forecon ja RPT Byggfakta ovat puolueettomia ja riippumattomia rakennusalan toimijoita, mikä oli ehdoton edellytys kaupan toteuttamiselle, toteaa Foreconin toimitusjohtaja Markku Riihimäki kaupan lähtökohdista. Foreconin ja RPT:n palvelut täydentävät hyvin toisiaan.

Kauppa avaa Foreconille mahdollisuuksia laajentaa palveluita sekä nopeuttaa tuotteiden ja palveluiden tuotekehitystä. RPTn laajat data-aineistot tulevat laajemmin ja kattavammin Foreconin saataville. Forecon pystyy tuottamaan aineistojen avulla aiempaa paremmin lisäarvoa ja analyysejä mitä erilaisimpiin asiakkaiden markkinatiedon ja johtamisen tarpeisiin.

Byggfakta haluaa olla rakennusalan tiedolla johtamisen edelläkävijä. Kauppa vahvistaa tätä kehitystä, sanoo RPT Byggfakta Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Seppälä. RPT vetää Byggfaktan Suomen liiketoimintoja. Kaupan jälkeen tavoitteena on lähteä kehittämään yhteistä palveluntarjontaa Foreconin kanssa. Foreconin ennakointi- ja mallinnusosaaminen yhdistettynä RPT:n vahvaan datapohjaan tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia. Molemmat yritykset odottavat innolla yhteistyön käynnistymistä.

Lisätietoja:

Markku Riihimäki
toimitusjohtaja
Forecon Oy
p. 040 704 1187
[email protected]

Sampsa Seppälä
toimitusjohtaja
RPT Byggfakta Oy
https://smart.rpt.fi/
p. 050 543 1185
[email protected]

Takaisin tiedotteisiin